PH.D. STUDENTS

Current students

Name Ph. D. Thesis - Title (in Czech) Ph. D. Thesis - Title (in English)
BARTÁČKOVÁ Veronika Využití netradičních hmotnostně spektrometrických technik pro komplexní hodnocení kvality a bezpečnosti tepelně zpracovaných potravin na bázi ovoce, zeleniny a cereálií
ČERNÁ Monika Využití hmotnostní spektrometrie v metabolomice potravinových zdrojů Application of mass spectrometry in the metabolomics of food resources
DOHNAL Petr Moderní analytické techniky pro hodnocení kvality a bezpečnosti potravinModern analytical techniques for the assessment of food quality and safety
DRÁBOVÁ Lucie Studium osudu „nových“kontaminantů ve vodním ekosystémuAssessment of the fate of emerging contaminants in the aquatic ecosystem
HAKENOVÁ Markéta Optimalizace pracovnich charakteristik chromatografických metod využívajících hmotnostní spektrometrii ve stopové analýzeOptimization of performance charachteristics of chromatography method using mass spectrometry in trace level analysis
HRBEK Vojtěch Aplikace hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru v analýze potravin
KALACHOVÁ Kamila Nové strategie sledování biologicky aktivních kontaminantůNew strategies in monitoring of biological active contaminants
KORBA Tomáš Nové postupy pro komplexní monitoring environmentálních kontaminantů v potravních řetězcích
KOSTELANSKÁ Marta Rezidua pesticidů v potravních řetězcích - implementace progresivních analytických metod pro široké spektrum kombinací analyt / matrice
KRAJČOVÁ Anna Studium přírodních biologicky aktivních sloučenin v zemědělských plodinách a potravinách s využitím progresivních analytických metod
KRTKOVÁ Veronika
LACINA Ondřej Inovativní techniky v analýze reziduí potravinových kontaminantů
MALACHOVÁ Alexandra Využití hmotnostně spektrometrických metod pro hodnocení kvalitativních profilů přírodních surovin a potravin
POLÁK Benedikt Nové postupy pro komplexní monitoring environmentálních kontaminantů v potravních řetězcích
PŘINOSILOVÁ Šárka Aplikace hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru v analýze potravin
ROSMUS Jan Využití hmotnostní spektrometrie v metabolomice potravinových zdrojů
URBAN Martin Studium vstupu organických kontaminantů do agrárního systému: Případová studie
URBANOVÁ Jana Inovační strategie v multidetekční analýze reziduí pesticidů a dalších rizikových kontaminantůInnovative strategies in multiresidue analysis of pesticides and other contaminants
VÁCLAVÍK Lukáš Biologicky aktivní složky potravinBiological active components of food
VALENTOVÁ Tereza Studium těkavých markerů jakosti a bezpečnosti potravin Study of volatile markers of food safety and quality
VALENTOVÁ Kateřina Procesní kontaminanty v potravinách bohatých na škrob
VEPŘIKOVÁ Zdenka Mykotoxiny v potravinách a krmivech: vliv zpracovatelských technologií
ZACHARIÁŠOVÁ Milena Mykotoxiny: nové trendy v optimalizaci kontroly a zajištění minimalizace výskytu v potravinách a krmivech
BOTEK Petr Vliv agrotechnických praktik na hladiny biologicky aktivních složek zemědělských produktů
LOJZA Jaromír Fytoestrogeny a další biologicky aktivní složky potrav
LOJZOVÁ Lenka, roz. Dunovská Aplikace moderních analytických metod pro sledování toxických látek vznikajících při výrobě a skladování potravin
SCHŮREK Jakub Aplikace techniky TOFMS ve stopové analýze potravinových kontaminantů

Graduated Ph.D.

 | 2009  | 2008  | 2006  | 2004  | 2003  | 2002  | 2000  | 1999  | 1998  | 1997  | 1996  | 1993

2009
Name Ph. D. Thesis - Title (in Czech) Ph. D. Thesis - Title (in English)
ČAJKA Tomáš Nové přístupy k zefektivnění plynově-chromatografické analýzy potravinových a environmentálních kontaminantůNovel approaches to streamlining gas chromatographic analysis of food and environmental contaminants
KOVALCZUK Tomáš Aplikace hmotnostně spektrometrických technik v reziduální analýze potravinApplication of mass-spectrometric techniques in residual analysis of food
2008
Name Ph. D. Thesis - Title (in Czech) Ph. D. Thesis - Title (in English)
LANCOVÁ Kateřina Vliv technologických operací na obsah fusariových mykotoxinů v cereálních výrobcích The influence of processing technologies on Fusarium mycotoxins in cereal-based foodstuffs
TICHÁ Jana Pesticidy ve výrobním řetězci kojenecké a dětské výživyPesticide residues in baby food production chain
KRÁLOVÁ Jana Alternariové mykotoxiny ve vybraných plodinách a produktech jejich zpracování Alternaria mycotoxins in selected crops and processed products
SUCHANOVÁ Marie, roz. Jánská Implementace nových přístupů v analýze polycyklických aromatických uhlovodíků (PAU) a jejich derivátůImplementation of novel approaches in analysis of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) and their derivatives
KLIMÁNKOVÁ Eva Hodnocení kvality potravin s využitím moderních chromatografických metod Evaluation of the quality of foodstuffs using modern chromatographic techniques
PULKRABOVÁ Jana Xenoestrogeny a další biologicky aktivní látky ve vodním ekosystému Xenoestrogens and other biologically active compounds in aquatic ecosystem
2006
Name Ph. D. Thesis - Title (in Czech) Ph. D. Thesis - Title (in English)
ŠTĚPÁN Radim Rezidua moderních pesticidů a jejich degradační produkty / metabolity v potravinářských surovinách a produktech Residues of modern pesticides and their degradation products / metabolites in raw food commodities and products
PROKŮPKOVÁ Gabriela, roz. Vladíková Využití mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při analýze vzorků životního prostředí a potravin The use of a solid-phase microextraction (SPME) for the analysis of environmental and food samples
PEROUTKA Radek Furanokumariny : přirozené toxické sloučeniny v surovinách a potravinách rostlinného původu Furanocoumarins: natural toxic compound in crops and foodstuff of plant origin
2004
Name Ph. D. Thesis - Title (in Czech) Ph. D. Thesis - Title (in English)
ŠETKOVÁ Lucie Osud organických kontaminantů ve vodním ekosystému The Fate of Organic Contaminants in Aquatic Ecosystem
2003
Name Ph. D. Thesis - Title (in Czech) Ph. D. Thesis - Title (in English)
GODULA Michal Aplikace moderních chromatografických technik v analýze rezidui pesticidů v potravinách The application of advanced chromatographic techniques in the analysis of pesticide residues in food
ZROSTLÍKOVÁ Jitka, roz. Křivánková Implementace moderních a analytických postupů pro sledování pesticidních a příbuzných kontaminantů v biologických matricích Implementation of modern analytical procedures for the monitoring of pesticides and related contaminants in biological materials
2002
Name Ph. D. Thesis - Title (in Czech) Ph. D. Thesis - Title (in English)
MAŠTOVSKÁ Kateřina, roz. Alterová Kritické zhodnocení pracovních charakteristik metod použitelných pro stanovení reziduí moderních pesticidů v pitné vodě a potravinách Critical assessment of performance characteristics of methods applicable in determination of multiple residues of modern pesticides in drinking water and foodstuffs
KOTAL Filip Vývoj a validace analytických metod pro stanovení trichothecenových mykotoxinů v potravinách Development and validation of analytical methods for determination of trichothecene mycotoxins in food
SYPECKÁ Zuzana, roz. Radová Sledování incidence trichothecenových mykotoxinů v zemědělských plodinách a potravinářských produktech Monitoring of occurrence of trichothecene mycotoxins in agriculturally crops and food staff
TOMANIOVÁ Monika Studium průniku polycyklických aromatických uhlovodíků do potravních řetězců Transfer of polycyclic aromatic hydrocarbons through food chains
2000
Name Ph. D. Thesis - Title (in Czech) Ph. D. Thesis - Title (in English)
GREGOR Pavel Sledování zastoupení a změn perzistentních organických kontaminantů v biotické složce životního prostředí
1999
Name Ph. D. Thesis - Title (in Czech) Ph. D. Thesis - Title (in English)
KOHOUTKOVÁ Jana Interference organických kontaminantů s technologicky významnými plísněmi
1998
Name Ph. D. Thesis - Title (in Czech) Ph. D. Thesis - Title (in English)
CEJPEK Karel Polycyklické aromatické uhlovodíky ve vybraných potravinových komoditách
1997
Name Ph. D. Thesis - Title (in Czech) Ph. D. Thesis - Title (in English)
PANOVSKÁ Zdeňka Studium vlivu vybraných agroekologických faktorů na hladiny toxických glykoalkaloidů v bramborách
HOLADOVÁ Kateřina Estery ftalové kyseliny v potravinářských surovinách a výrobcích
SCHOULA Roman Studium osudu kongenerů polychlorovaných bifenylů v biotické složce životního prostředí
1996
Name Ph. D. Thesis - Title (in Czech) Ph. D. Thesis - Title (in English)
POUSTKA Jan Optimalizace přípravy vzorku pro multidetekční stopovou analýzu
1993
Name Ph. D. Thesis - Title (in Czech) Ph. D. Thesis - Title (in English)
SCHULZOVÁ Věra Sledování stability a osudu některých regulátorů růstu používaných v zemědělství