Name |
Ph. D. Thesis - Title (in Czech) |
Ph. D. Thesis - Title (in English) |
BARTÁČKOVÁ Veronika |
Využití netradičních hmotnostně spektrometrických technik pro komplexní hodnocení kvality a bezpečnosti tepelně zpracovaných potravin na bázi ovoce, zeleniny a cereálií |
|
ČERNÁ Monika |
Využití hmotnostní spektrometrie v metabolomice potravinových zdrojů | Application of mass spectrometry in the metabolomics of food resources |
DOHNAL Petr |
Moderní analytické techniky pro hodnocení kvality a bezpečnosti potravin | Modern analytical techniques for the assessment of food quality and safety |
DRÁBOVÁ Lucie |
Studium osudu „nových“kontaminantů ve vodním ekosystému | Assessment of the fate of emerging contaminants in the aquatic ecosystem |
HAKENOVÁ Markéta |
Optimalizace pracovnich charakteristik chromatografických metod využívajících hmotnostní spektrometrii ve stopové analýze | Optimization of performance charachteristics of chromatography method using mass spectrometry in trace level analysis |
HRBEK Vojtěch |
Aplikace hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru v analýze potravin |
|
KALACHOVÁ Kamila |
Nové strategie sledování biologicky aktivních kontaminantů | New strategies in monitoring of biological active contaminants |
KORBA Tomáš |
Nové postupy pro komplexní monitoring environmentálních kontaminantů v potravních řetězcích |
|
KOSTELANSKÁ Marta |
Rezidua pesticidů v potravních řetězcích - implementace progresivních analytických metod pro široké spektrum kombinací analyt / matrice |
|
KRAJČOVÁ Anna |
Studium přírodních biologicky aktivních sloučenin v zemědělských plodinách a potravinách s využitím progresivních analytických metod |
|
KRTKOVÁ Veronika |
|
|
LACINA Ondřej |
Inovativní techniky v analýze reziduí potravinových kontaminantů |
|
MALACHOVÁ Alexandra |
Využití hmotnostně spektrometrických metod pro hodnocení kvalitativních profilů přírodních surovin a potravin |
|
POLÁK Benedikt |
Nové postupy pro komplexní monitoring environmentálních kontaminantů v potravních řetězcích |
|
PŘINOSILOVÁ Šárka |
Aplikace hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru v analýze potravin |
|
ROSMUS Jan |
Využití hmotnostní spektrometrie v metabolomice potravinových zdrojů |
|
URBAN Martin |
Studium vstupu organických kontaminantů do agrárního systému: Případová studie |
|
URBANOVÁ Jana |
Inovační strategie v multidetekční analýze reziduí pesticidů a dalších rizikových kontaminantů | Innovative strategies in multiresidue analysis of pesticides and other contaminants |
VÁCLAVÍK Lukáš |
Biologicky aktivní složky potravin | Biological active components of food |
VALENTOVÁ Tereza |
Studium těkavých markerů jakosti a bezpečnosti potravin | Study of volatile markers of food safety and quality |
VALENTOVÁ Kateřina |
Procesní kontaminanty v potravinách bohatých na škrob |
|
VEPŘIKOVÁ Zdenka |
Mykotoxiny v potravinách a krmivech: vliv zpracovatelských technologií |
|
ZACHARIÁŠOVÁ Milena |
Mykotoxiny: nové trendy v optimalizaci kontroly a zajištění minimalizace výskytu v potravinách a krmivech |
|
BOTEK Petr |
Vliv agrotechnických praktik na hladiny biologicky aktivních složek zemědělských produktů |
|
LOJZA Jaromír |
Fytoestrogeny a další biologicky aktivní složky potrav |
|
LOJZOVÁ Lenka, roz. Dunovská |
Aplikace moderních analytických metod pro sledování toxických látek vznikajících při výrobě a skladování potravin |
|
SCHŮREK Jakub |
Aplikace techniky TOFMS ve stopové analýze potravinových kontaminantů |
|
Name |
Ph. D. Thesis - Title (in Czech) |
Ph. D. Thesis - Title (in English) |
LANCOVÁ Kateřina |
Vliv technologických operací na obsah fusariových mykotoxinů v cereálních výrobcích | The influence of processing technologies on Fusarium mycotoxins in cereal-based foodstuffs |
TICHÁ Jana |
Pesticidy ve výrobním řetězci kojenecké a dětské výživy | Pesticide residues in baby food production chain |
KRÁLOVÁ Jana |
Alternariové mykotoxiny ve vybraných plodinách a produktech jejich zpracování | Alternaria mycotoxins in selected crops and processed products |
SUCHANOVÁ Marie, roz. Jánská |
Implementace nových přístupů v analýze polycyklických aromatických uhlovodíků (PAU) a jejich derivátů | Implementation of novel approaches in analysis of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) and their derivatives |
KLIMÁNKOVÁ Eva |
Hodnocení kvality potravin s využitím moderních chromatografických metod | Evaluation of the quality of foodstuffs using modern chromatographic techniques |
PULKRABOVÁ Jana |
Xenoestrogeny a další biologicky aktivní látky ve vodním ekosystému | Xenoestrogens and other biologically active compounds in aquatic ecosystem |
Name |
Ph. D. Thesis - Title (in Czech) |
Ph. D. Thesis - Title (in English) |
ŠTĚPÁN Radim |
Rezidua moderních pesticidů a jejich degradační produkty / metabolity v potravinářských surovinách a produktech | Residues of modern pesticides and their degradation products / metabolites in raw food commodities and products |
PROKŮPKOVÁ Gabriela, roz. Vladíková |
Využití mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při analýze vzorků životního prostředí a potravin | The use of a solid-phase microextraction (SPME) for the analysis of environmental and food samples |
PEROUTKA Radek |
Furanokumariny : přirozené toxické sloučeniny v surovinách a potravinách rostlinného původu | Furanocoumarins: natural toxic compound in crops and foodstuff of plant origin
|
Name |
Ph. D. Thesis - Title (in Czech) |
Ph. D. Thesis - Title (in English) |
MAŠTOVSKÁ Kateřina, roz. Alterová |
Kritické zhodnocení pracovních charakteristik metod použitelných pro stanovení reziduí moderních pesticidů v pitné vodě a potravinách | Critical assessment of performance characteristics of methods applicable in determination of multiple residues of modern pesticides in drinking water and foodstuffs |
KOTAL Filip |
Vývoj a validace analytických metod pro stanovení trichothecenových mykotoxinů v potravinách | Development and validation of analytical methods for determination of trichothecene mycotoxins in food |
SYPECKÁ Zuzana, roz. Radová |
Sledování incidence trichothecenových mykotoxinů v zemědělských plodinách a potravinářských produktech | Monitoring of occurrence of trichothecene mycotoxins in agriculturally crops and food staff |
TOMANIOVÁ Monika |
Studium průniku polycyklických aromatických uhlovodíků do potravních řetězců | Transfer of polycyclic aromatic hydrocarbons through food chains |