SEMESTR: 2., ROZSAH: 2/1 z, Zk,
VYUČUJÍCÍ: prof. Ing. Olga Valentová, CSc., doc. Ing. Vojtěch Spiwok, PhD.
PROGRAM:
pondělí - 13:00 - B23
1. |
Struktura enzymů |
PDF |
Názvosloví enzymů, přehled enzymů jednotlivých tříd, tvorba systematických a povolených názvů enzymů |
PDF |
2. |
Struktura kofaktorů, koenzymů a prosthetických skupin |
PDF |
3. |
Enzymová kinetika, kinetika podle Michaelise a Mentenové, inhibice, vícesubstrátové reakce, výpočet kinetických parametrů nelineární regresí |
PDF |
4. |
Stanovení aktivit enzymů, využití optických, separačních, elektrochemických a dalších metod, výpočet aktivity enzymu |
PDF |
5. |
Regulace enzymových aktivit prostřednictvím nekovalentních interakcí a kovalentních modifikací, metody studia enzymů |
PDF |
Enzymy jako cíle léčiv, vývoj nových léčiv, termodynamika interakcí protein-ligand |
PDF |
6. |
Enzymové inženýrství, racionální metody a metody řízené evoluce (+ video) |
PDF |
7. |
Vysvětlení katalytické funkce enzymů, mechanismy enzymový reakcí, metody studia mechanismů enzymové katalýzy |
PDF |
8. |
Obecné vlastnosti technologických enzymů, jejich zdroje, hledání a produkce nových enzymů |
PDF |
9. |
Charakterizace nejdůležitějších enzymů používaných v technologiích |
PDF |
10. |
Využití enzymů v potravinářských technologiích |
PDF |
11. |
Využití enzymů v nepotravinářských technologiích |
PDF |
12. |
Biochemické změny v potravinách a potravinářských surovinách |
PDF |
13. |
Enzymy jako analytická činidla a jako diagnostické nástroje |
PDF |
14. |
Biotransformace, enzymy v organické synthese |
PDF |
>>> PEXESO <<<
domácí úkol 1
domácí úkol 2
|
HOME
ODKAZY
LITERATURA
Ústav biochemie a mikrobiologie
VŠCHT
ERRATA
KONTAKT
|