Odborné zaměření
Pedagogické a výzkumné zaměření
- Předmět "Úvod do potravinářské legislativy" (bakalářské studium, 1.ročník)
- Předmět "Management jakosti v produkci potravin" (magisterské studium)
- Předmět "Kvalita v laboratorní a kontrolní praxi" (magisterské studium)
- Předmět "Kvalita odběru a analýzy vzorků v kontrole potravin" (v přípravě, doktorandské studium)
- Výzkum v oblasti vývoje a validace analytických metod.
- Výzkum vlivu znečištění životního prostředí na plodiny a potraviny.
- Výzkum reziduí pesticidů v potravinách a plodinách.
Další odborné aktivity
- Expertní posuzování odborné způsobilosti zkušebních a kalibračních laboratoří a certifikačních orgánů v oblasti potravin a životního prostředí.
- Zpracování technických norem pro metody zkoušení potravin a pro systémy managementu kvality a bezpečnosti.
- Vzdělávání pracovníků zkušebních laboratoří a kontrolních organizací.
- Člen Technické Komise pro zkušební laboratoře Českého institutu pro akreditaci.
Last update: 29.6.2011