Food, Nutrition & Health

 

Nutrition value of foods

Proteins

Amino Acids

Carbohydrates

Lipids

Energy balance

Physiology

Antioxidants & Vitamins

 

 

Materiály k předmětu Výživa a výživová politika

 

 

Přednáška ÚVOD

 

Přednáška SACHARIDY

 

Přednáška PROTEINY

 

Přednáška TUKY

 

Přednáška VITAMINY

 

Přednáška MINERÁLNÍ LÁTKY

 

Přednáška FYZIOLOGIE

 

Přednáška DOPORUČENÍ

 

Přednáška DIFERENCOVANÁ VÝŽIVA

 

Přednáška NEKONENČNÍ VÝŽIVA

 

Přednáška PATHOFYZIOLOGIE

 

Přednáška HYGIENA

 

Přednáška PŘEHLED POTRAVIN

 

Přednáška NUTRACEUTIKA

 

Přednáška VODA

 

Přednáška ENERGIE

 

 

Základní výpočty spojené s tvorbou jídelníčků

 

Návody

 

Optimální hmotnost

 

Potřeba energie

 

Výživová doporučení

 

Složení potravin

 

Převody jednotek