doc. Dr. Ing. Marek Doležal


Přednášky předmětu Chemie potravin - sylaby

Úvod, historie, voda
Bílkoviny, peptidy, aminokyseliny
Lipidy
Autooxidace a další reakce lipidů
Sacharidy, Maillardova reakce a další reakce sacharidů
Polysacharidy
Vitaminy
Minerální látky a stopové prvky
Sloučeniny ovlivňující vůni potravin
Sloučeniny ovlivňující chuť potravin
Sloučeniny ovlivňující barvu potravin
Přirozené toxické látky
Potravinářská aditiva
Kontaminanty potravin


Přednášky předmětu Chemie potravin - přednášky

Úvod
Voda
Minerální látky
Aminokyseliny
Peptidy a bílkoviny
Lipidy
Reakce lipidů
Sacharidy
Reakce sacharidů
Vitaminy
Senzoricky aktivní látky barevné
Senzoricky aktivní látky vonné, chuťové
Přirozené toxické látky
Potravinářská aditiva
Kontaminanty potravin